Selecteer een pagina

De term ‘het nieuwe normaal’ is sinds half maart dit jaar niet meer weg te denken uit onze vocabulaire. Voor de voorstanders is het om aan te geven wat er allemaal beter kan. Voor de tegenstanders juist iets wat vermeden moet worden. Maar wat ís nou eigenlijk het nieuwe normaal? Is dat het schrikbeeld van de anderhalvemetermaatschappij tot in lengte van dagen, met mondkapjes in het straatbeeld en angstig om zich heen kijkende mensen? Of is het juist een kans?

Ik zie het graag als een kans. Een kans om álles waarvan we de afgelopen weken hebben gezien dat het verbetering brengt, te implementeren in onze maatschappij. Om op deze manier de samenleving mooier, beter en leuker voor iedereen te maken.

Minder files

Zo hebben we de afgelopen maanden gemerkt dat nu we vaker thuiswerken, de files in het hele land significant zijn vermindert. Ik spreek veel mensen die niet meer dagelijks twee uur hoeven te reizen om in een kantoor achter een computer te moeten gaan zitten. Dit lijkt mij een prima kans! Benut deze tijd door te kijken hoe je de tijd die je met je collega’s moet of wenst door te brengen het beste in kunt vullen. Want vergaderen via Zoom of Teams is niet altijd optimaal, maar was de vergadering eigenlijk wel nodig? Soms vergaderen we gewoon omdat dat nou eenmaal altijd op maandag 9 uur op de planning staat. En de overige tijd werk je vanaf een plek die voor jou optimaal is. En niet iedereen werkt thuis optimaal, maar heel veel mensen wel. Zeker als de kinderen straks weer fulltime naar school gaan.

Efficiënter

Ook een mooi punt is dat veel mensen veel efficiënter zijn gaan werken. En dus moeten we misschien eens kijken naar de opbouw van arbeidscontracten. Want niet iedereen werkt tenslotte in hetzelfde tempo. Dus dan is het toch raar dat je wordt beoordeeld of gehouden aan het aantal uur dat een ander daar voor bepaald? De één zal voor een bepaald takenpakket 40 uur nodig hebben, waar een ander dat in 20 uur lukt. Is de één daardoor beter? Welnee! Ik hoorde van een man die ‘zelf zijn uren mocht indelen’ op zijn werk. Dat klonk heel leuk, maar ondertussen registreerde zijn werkgever wel het aantal uren dat hij ingelogd was in het systeem. Als dat 8 uur per dag was hoorde hij niets, was het minder dat kwam er ‘controle’. Terwijl hij misschien wel uitmuntend werk leverde als hij wat minder uren achter zijn computer door bracht.

Optimaal functioneren

Mensen optimaal laten functioneren is mijn passie. Je lichaam is een prachtig middel dat je hebt gekregen en het is misschien wel het meest ondergewaardeerd ook. Vaak gaan we er pas aandacht aan besteden als het NIET doet wat we wensen. Als het klachten gaat geven en ons op die manier tegen gaat werken. Terwijl die klachten juist een manier zijn van je lichaam om aan te geven dat er iets moet veranderen. Dat betekent dan vaak ook een ‘nieuw normaal’. En daar ben ik goed in! Dat doe ik niet door mensen te controleren. Ik geef de juiste middelen aan en leer mensen deze op de voor hen juiste manier in te zetten.

Jouw nieuwe normaal

In het 365 dagen Fit Programma ben ik altijd bezig met jouw nieuwe normaal. Een nieuwe leefstijl aanleren is niet iets wat zomaar even tussendoor kan. Maar het is juist wel een bijzonder toegevoegde waarde op jouw leven! Meer energie, betere nachtrust, productiever en dus effectiever leven. Werk en privé in balans en daardoor kun je je energie inzetten op de juiste manier. Voor werk wanneer dat van je gevraagd wordt en privé wanneer het kan. Op die manier leef je je mooiste leven en ben jij degene die de controle heeft.

Door je te ondersteunen met weekmenu’s, Personal Training en Coaching, bereik jij de optimale balans in je leven. Je voelt je fit, energiek en helemaal klaar voor jouw ‘nieuwe normaal’! Klinkt dit als iets wat jij kunt gebruiken? Neem contact met me op, dan maken we snel een afspraak. info@365dagenfit.com

× Ik heb een vraag