Selecteer een pagina

TUSSENDOORTJES. Het is een idioot woord en absoluut geen bestaande voedselsoort of iets dergelijks, maar toch krijg ik er veel vragen over. ‘Maar wat mag je dan als tussendoortje?’

Mijn antwoord is meestal: niets. 🤷🏻‍♀️ Nou ja, MAG altijd natuurlijk, maar het tussendoortje heb je in principe helemaal niet nodig. De voedingsindustrie heeft deze voedselgroep bedacht en daar een mooie manier in gezien om geld te verdienen. Kijk maar een hoe groot het schap in de supermarkt met tussendoortjes is.

Fruit of nootjes zijn een mooi tussendoortje. Je hebt geen gesuikerde koeken nodig om je overeind te houden gedurende de dag. Sterker nog, je hebt in principe helemaal niks nodig. Zorg er voor dat je maaltijden verzadigend zijn en je hebt geen behoefte aan eten tussendoor.
Dat betekent ook dat je dus best een lekker uitgebreide lunch kunt nemen. Goed in balans wat voedingswaarden betreft: koolhydraten, vetten, eiwitten. Neem bijvoorbeeld een lekker gekookt eitje naast je lunch. Eiwitten zijn goede bouwstoffen en verzadigen voor langere tijd. Wél biologisch en vrije uitloop uiteraard! Alleen het beste is goed genoeg voor jou! En de kip, in dit geval.. 🐓

Vind je het lastig om een uitgebalanceerde maaltijd samen te stellen? Ik help je! Kijk op www.365dagenfit.com voor meer informatie. Een bericht via messenger mag ook!

× Ik heb een vraag