Selecteer een pagina

Afvallen is absoluut niet moeilijk..

Echt niet. Als jij je lichaamsgewicht naar beneden wilt hebben, moet je er voor zorgen dat je minder energie eet dan je verbruikt. Zo simpel is het.

Maar waarom zijn er dan zo veel mensen die beweren dat zij hét middel of dé oplossing hebben gevonden? Omdat het wél lastig is om dat gewicht voor langere tijd er af te krijgen. En omdat het wel moeilijk is om dat gewicht kwijt te raken zonder dat je je ellendig voelt.
 

Voedingsschema’s

Er zijn ontzettend veel aanbieders van voedingsschema’s. Mensen die je vertellen wat je moet eten, soms gebaseerd op je lichaamssamenstelling, maar heel vaak ook gewoon in het algemeen. Zo zijn er talloze dieetboeken, inclusief recepten, die je vertellen wat en hoeveel jij zou moeten eten.
Vaak werkt het ook nog! En verteld de buurvrouw, die ineens 20 kilo lichter is, je breed glimlachend welk boek haar zo heeft geholpen of waar ze haar voedingsschema’s heeft besteld.
 

Risico’s van snel afvallen

Maar deze snelle resultaten zijn niet zonder risico’s. Vaak niet op de korte termijn, want je lichaam is ontzettend sterk. Maar als jij, zoals in één van die boeken wordt aangeraden, wekenlang moet leven van zo’n 1200 kcal per dag, dan pleeg je roofbouw op je lichaam. Op de langere termijn krijg je klachten die op het eerste gezicht misschien niet eens iets te maken hebben met het gevolgde dieet. Maar door langere tijd te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen, gaat je lichaam keuzes voor jou maken.
En jouw lichaam zal er altijd voor kiezen om jouw vitale organen zo lang mogelijk te laten werken. Maar als je niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, gaat dat ten koste van andere zaken. Zo liggen depressie, slapeloosheid, hartritmestoornissen etc. op de loer. En dat allemaal omdat je een paar kilo kwijt wilde, even lekker snel..
 

Het jojo-effect

Ook is zo’n snelle oplossing op de lange termijn niet succesvol. Zo’n dieet wat iemand anders voor je heeft bedacht kun je namelijk niet oneindig lang volhouden. Dus ga je op een dag, langzaam maar zeker, tóch weer ‘normaal’ eten. Gewoon, zoals je altijd gewend was. En dat is het moment waar je lichaam op zat te wachten. Want in plaats van dat het heel de tijd te weinig eten binnen kreeg, kan het nu weer lekker energie opslaan omdat er nu weer voldoende binnen komt. Maar omdat je lijf de stofwisseling wat lager heeft gezet, heb je minder energie nodig dan vóór je dieet. Voilà: het jojo-effect.
Vaak is er door het keer op keer diëten zo veel schade aangericht aan de stofwisseling, dat dat alleen nog door een voedingsdeskundige of diëtist hersteld kan worden.

Lange termijn oplossing

Maar stel nou eens dat je er voor kiest om op een gezonde manier die kilo’s kwijt te raken. Dan ben je misschien niet over 6 weken klaar, maar ben je wel gezond, energiek én bezig voor de langere termijn. Want het is natuurlijk helemaal niet nodig om jezelf helemaal uit te gaan hongeren met een dieet van broccoli, rijst en kipfilet. Je kunt ook ontzettend lekker eten én afvallen. En dan ook nog op een manier die je jaren vol kunt houden. Zou dat niet mooi zijn? Dat je je lichaam gaat leren dat ‘ie beter al dat opgeslagen vet kan gaan verbranden én dat jij in de tussentijd alles leert over voeding en dus zélf de juiste keuzes kunt maken. En dan niet een paar weken, maar gewoon voor altijd!

Het kan wél!

Het goede nieuws is: dat kan! Het 365 dagen Fit Programma neemt je niet in de maling. We verkopen geen onzin en al helemaal geen loze beloften. Met dit programma kun jij op korte termijn overtollige kilo’s afvallen (want dat gebeurt ook echt) maar je hoeft er geen honger voor te lijden en niet gillend van de honger wakker te liggen. Sterker nog: je slaapt er ook nog eens veel beter van én je krijgt ontzettend veel meer energie. Lees onze recensies maar eens. Bovenop al deze mooie beloften richt je ook nog eens géén schade aan aan je lijf. Mooier nog, je lijf wordt er echt heel erg blij van. En dat merk je: minder kilo’s vet aan je lijf, meer energie, betere slaap, duurzaam resultaat. Waar wacht je nog op?
× Ik heb een vraag